Elkészítés: A hagymát félbevágjuk, majd felkarikázzuk. A cukkinit és a padlizsánt hosszában négybe vágjuk, majd kb. félcentis szeletekre vágjuk, a szárzellert 1 centis darabokra vágjuk. A padlizsánt lesózzuk, majd ha kiengedte a levét, papírtörlőn megszárítjuk.
Először a padlizsánt pirírjuk meg kevés olajon (ha bő olajban sütjük, azt is felszívja, és nagyon nehéz lesz a végeredmény, ezért minimális olajat használtam). Ha kész a padlizsán, kivesszük a serpenyőből, és beletesszük a szárzellert, a hagymát és a cukkinit, együtt pirítjuk őket viszonylag nagy lángon, sózzuk, borsozzuk.
Ha nagyjából megpuhult, de még roppanós, visszatesszük a serpenyőbe a padlizsánt, beletesszük a paradicsomkonzervet, felforraljuk, majd a legvégén tesszük hozzá az apróra vágott bazsalikomot és a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre