Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán vöröslencse főzelék fetával

default user icon
MME
Mindannyiunknak vannak rossz emlékei - főként a menzás - főzelékekkel. A legtöbbünket a tökfőzelék, a spenót és a finomfőzelék vágott haza rövidebb-hosszabb időre. Nem csoda, ha sokunk nem szívesen gondol nosztalgiával a felsorolt főzelék után, hiszen az agyonlisztezett, betonkemény, nagyüzemi egytálételek csak nyomokban tartalmaztak zöldségeket.

Pedig egy gondosan, szezonális és válogatott alapanyagokból elkészített főzelék nem holmi bébipapi, hanem a hétköznapok megmentője, akár egy vasárnapi ebéd kiemelt fogása is lehet. Ha ízvilágban passzol, akkor sárgarépát, vagy egyéb, magasabb cukortartalmú zöldséget főzzünk bele, hiszen a gyerekek, szívesebben eszik az édesebb ételeket. Ezt a vöröslencse főzeléket is sárgarépával és némi zellerrel tettem izgalmasabbá, és, hogy a gyerekek valóban szívesen egyék, paradicsomos változatban készítettem el.

Sűrítened, habarnod sem kell

Ebből a főzelékből kihagyhatod a lisztet és turmixolnod sem kell, hogy sűrűbbé tedd. Habarásra sincs szükséged, anélkül is bársonyos lesz a textúrája.

Fűszerezd izgalmasan

A bazsalikom és a snidling nagyon kellemessé és frissé teszi az ízélményt. A fahéjból, mint titkos összetevőből, éppen csak egy leheletnyi került bele. Higgyétek el, nagyon különlegessé varázsolja, az amúgy sem megszokott módon elkészített főzeléket.

Dóra és az egégszéges táplálkozás

Mediterrán vöröslencse főzelék fetával receptet itt találod >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss