Mediterrán vagdalt

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a tojásokat, ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal, fűszerezzük római köménnyel, oregánóval, rozmaringgal, őrölt fahéjjal, átnyomott fokhagymával, reszelt parmezánnal, és végül hozzáadjuk zsemlemorzsát.
  2. Kézzel alaposan összedolgozzuk, majd jöhetnek a nagyobb hozzávalók, a szárított paradicsom, az olajbogyó, a feta sajt, ezt villával óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagyobb tepsi alját megkenjük olívaolajjal, ahová fasírtot helyezzük zsemlemorzsát szórunk, rárakjuk a fűszeres-húsos keveréket, és kézzel megformázzuk a fasírtot. A tetejét megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával, úgy, hogy az oldalakra is jusson.
  4. Az előkészített vagdaltat fogpiszkálóval kicsit megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjen szét, a sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Majd a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, és további 10-15 percig sütjük, amíg a fasírt aranybarna nem lesz.
  5. Az elkészült fasírtot tépkedett bazsalikomlevéllel díszítjük, nem mellesleg nagyon jó frissítő ízt ad a fűszeres hús mellé. Fogyaszthatjuk salátával, sáfrányos vagy kurkumás rizzsel, grillezett zöldségekkel, de egy paradicsomos tészta is jól illik mellé.

Nézd meg videón, hogyan készül a mediterrán vagdalt!

Megjegyzés

Ez a fasírtrecept kicsit elkanyarodik a megszokott magyaros verzióktól, és néha jólesik egy kicsi mediterrán hangulat a terített asztalon is. A szárított paradicsom, a feta és az olajbogyó a fűszerekkel kiváló alternatívát nyújtanak erre. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss