Elkészítés: A gombát megfőzöm borecetes vízben. Amíg a gomba fő, 4 paradicsomnak levágom a kalapját és kikaparom a belsejét, hogy legyen hely a tölteléknek. A vágódeszkára fejjel lefelé teszem őket, hogy kicsepegjen a felesleges nedvesség a paradicsomokból.
Apróra feldarabolom a mozzarellát és a megmaradt paradicsomot, egy tálban összekeverem az olívaolajjal és a fűszerekkel. Mikor megfőtt a gomba, beleforgatom az előzőleg elkészített keveréket.
A paradicsomok már kellőképpen lecsöpögtek, kezdődhet a töltögetés: a tölteléket elosztom a paradicsomokba, 180 fokra előmelegített sütőbe teszem, és 40 perc alatt készre sütöm.
Köretként választhatunk zöldségeket, burgonyát vagy rizst is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre