Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán csirkemell salátával és zöldséges mártogatóssal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét megtisztítjuk, zsebet vágunk bele (ide kerül majd a töltelék). Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  2. A töltelékhez a paradicsomot és a mozzarellát apró kockákra vágjuk. Megszórjuk szárított bazsalikommal, majd néhány levél friss, aprított bazsalikomot is teszünk bele. Meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd az egészet összekeverjük.
  3. A tölteléket betöltjük a csirkemellekbe vágott zsebekbe. Fogpiszkálókkal lezárjuk a zsebeket.
  4. Miután rátesszük a húst a grillre, egy kis olívaolajjal meglocsoljuk, és mindkét oldalát addig sütjük, amíg szépen megpirul. Ha átsült, még néhány percig alufóliával letakarva pihentetjük.
  5. A bébispenóthoz hozzáadjuk az apróra vágott uborkát, a kaliforniai paprikát és a jégcsapretket, összekeverjük, majd meglocsoljuk a salátaöntettel.
  6. A zöldséges mártogatóshoz a répát és a jégcsapretket meghámozzuk, csíkokra vágjuk. Az uborkát, a cukkinit és a kaliforniai paprikát szintén csíkokra vágjuk.
  7. A tejfölt, a túrót, a zúzott fokhagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk friss petrezselyemmel.
  8. A joghurtot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával.
  9. Tálalás előtt a csirkemellekből kiszedjük a fogpiszkálókat, és félbevágjuk a húsokat, majd szedünk mellé a salátából.
  10. A csíkokra vágott szöldségeket kis pohárkákba tesszük, a mártogatósokat pedig kis tálkákban kínáljuk hozzá.

Nézd meg a mediterrán töltött csirkemell elkészítését videón is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss