Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán tökleves parmezánnal

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A tököt és a burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, és felszeleteljük.
  2. Egy lábasba öntjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Pár perc után hozzáadjuk a tököt, a krumplit, a répákat, majd tovább pároljuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a paradicsomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Kb. 20 perc alatt puhára pároljuk, majd pépesre turmixoljuk, és szerecsendióval és a parmezán sajttal ízesítjük. Forrón tálaljuk a kenyércsipsszel és a sajtdarabokkal. 

Megjegyzés

Könnyű, gyors, tartalmas és ízletes krémszerű leves. Hidegen is kitűnő. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss