Elkészítés: Összerakjuk kedvenc grillsütőnket, faszenet teszünk bele, és alágyújtunk. A szüzet kisujjnyi vastagon felszeleteljük, gyengéden megveregetjük, a fűszersóval meghintjük. Vékonyan felszeleteljük a marhanyelvet, a fokhagymát megtisztítjuk, és összezúzzuk. Összekeverjük az olajjal, ellenőrizzük parazsunk hőfokát, és magukhoz veszünk valami frissítőt.
Elkészítjük nyársainkat: a szűzszeletekre 1-1 szelet marhanyelvet fektetünk, ügyesen feltekerjük, majd az olajbogyóval váltakozva felnyársaljuk. Megkenegetjük a fokhagymás olajjal, majd grillrácsra tesszük, kenegetve-forgatva szép pirosra sütjük.
Kínáljunk mellé pirítóst, friss idénysalátát és száraz, könnyű homoki vörösbort.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre