Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán rántott csirke

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Keverjük össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.

A megtisztított és feldarabolt csirkét pácoljuk a fűszeres olajban 4-5 órán keresztül, hűtőszekrényben. Időnként forgassuk meg benne a darabokat, hogy a lé mindenhol egyformán érje.

Pácolás után csöpögtessük le a húst, majd a lisztben, a felvert tojásban és a reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsában forgassuk meg.

Felforrósított olajban, de lassú tűzön süssük, fedő alatt.

Köretnek sült hasábburgonya vagy kukoricás rizs illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss