Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán polenta-torta

MME MME
75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagyobb fazékban forraljuk fel a vizet, majd ha kezd forrni, sózzuk. Öntsük bele a kukoricadarát, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre közepesen alacsony lángon.

Közben forrósítsunk fel egy kiolajozott serpenyőt, és grillezzük meg a cukkini- és a padlizsánszeleteket is, sózzuk, borsozzuk közben.

Egy kapcsos tortaforma alját rakjuk ki a sült padlizsánnal, majd öntsük rá a polentát, simítsuk el, kenjük meg a paradicsomszósszal, a tetejét rakjuk ki a sült cukkinivel. Morzsoljuk rá a friss kecskesajtot, és szórjuk meg zsemlemorzsával.

Alufóliával lefedve kb. 25 perc alatt süssük készre 180 fokos sütőben. Az utolsó 8-10 percben alufólia nélkül süssük, hogy kissé megpiruljon.

A sütőből kivéve 5-10 percig hagyjuk pihenni, majd szeleteljük, frissen aprított bazsalikommal szórhatjuk meg.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek