Elkészítés: Egy nagyobb fazékban forraljuk fel a vizet, majd ha kezd forrni, sózzuk. Öntsük bele a kukoricadarát, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre közepesen alacsony lángon.
Közben forrósítsunk fel egy kiolajozott serpenyőt, és grillezzük meg a cukkini- és a padlizsánszeleteket is, sózzuk, borsozzuk közben.
Egy kapcsos tortaforma alját rakjuk ki a sült padlizsánnal, majd öntsük rá a polentát, simítsuk el, kenjük meg a paradicsomszósszal, a tetejét rakjuk ki a sült cukkinivel. Morzsoljuk rá a friss kecskesajtot, és szórjuk meg zsemlemorzsával.
Alufóliával lefedve kb. 25 perc alatt süssük készre 180 fokos sütőben. Az utolsó 8-10 percben alufólia nélkül süssük, hogy kissé megpiruljon.
A sütőből kivéve 5-10 percig hagyjuk pihenni, majd szeleteljük, frissen aprított bazsalikommal szórhatjuk meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre