A mediterrán pestós penne elkészítéséhez először megfűszerezzük a darált pulykahúst: sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele a majoránna, az oregánó, a koriander, a fokhagymapor (vagy fokhagymapehely) és az őrölt kömény.
A zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk és befűszerezzük: sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, a metélőhagymát, a petrezselyemzöldet, az őrölt köményt, a gyömbért és a majorannát.
A penne tésztát megfőzzük a zacskón lévő javaslat szerint, leszűrjük és kevés olíva olajjal kikent tepsibe tesszük. Hozzákeverjük a pestót és a ricottát.
A fűszeres darált húst pici olajon megpirítjuk, majd kevés fehér borral felöntjük és megfőzzük. Közben a zöldségeket kevés olívaolajjal megforgatjuk, majd megpároljuk.
A húsra ráöntjük a főzőtejszínt és hozzadjuk a roppanósra párolt zöldségeket. Gyakran keverve addig főzzük, míg a leve elfő. Ha kész, a pennére szedjük, tetejére tejfölt teszünk. 180 fokon sütjük kb. 30 percig.