Elkészítés: A csirkemelleket nem túl vastag szeletekre vágom, sózom-borsozom, állnihagyom, míg előkészítem a zöldségeket. A paradicsomot felkarikázom, a lilahagymát és a vöröshagymát félkarikákra vágom, az olivabogyót csak ketté, meghintem sóval, oregánóval.
A tepsit vékonyan kiolajozom, lefektetem a pipiket egymás mellé, nem baj, ha szorosan. Befedem a paradicsommal és a hagymaszeletekkel, rászórom az olivabogyót. A paradicsomszószt egy tálban összekeverem némi sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal, és nyakon öntöm a zöldségekkel beborított pipiket.
Alufóliával befedve már mehetnek is be a sütőbe, nagyjából 170 fokon kell nekik 45 perc-1 óra, hogy omlósra süljenek a paradicsomban. Az alufóliát levéve beborítom reszelt sajttal, és visszatolom pirulni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre