hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán paradicsomos-olívás csirkemell

90 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket nem túl vastag szeletekre vágom, sózom-borsozom, állnihagyom, míg előkészítem a zöldségeket. A paradicsomot felkarikázom, a lilahagymát és a vöröshagymát félkarikákra vágom, az olivabogyót csak ketté, meghintem sóval, oregánóval.

A tepsit vékonyan kiolajozom, lefektetem a pipiket egymás mellé, nem baj, ha szorosan. Befedem a paradicsommal és a hagymaszeletekkel, rászórom az olivabogyót. A paradicsomszószt egy tálban összekeverem némi sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal, és nyakon öntöm a zöldségekkel beborított pipiket.

Alufóliával befedve már mehetnek is be a sütőbe, nagyjából 170 fokon kell nekik 45 perc-1 óra, hogy omlósra süljenek a paradicsomban. Az alufóliát levéve beborítom reszelt sajttal, és visszatolom pirulni.

Megjegyzés

Köretként rizst, salátát bármilyen öntettel, görög salátát adhatunk hozzá, de ha tésztához van kedvünk, egy fokhagymás-olívás spagetti sem rontja el. - Biomokus

Ezek is érdekelhetnek