Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán paradicsomos haltál

MME MME
4.3/5
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A halat hagyjuk felengedni, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk.

A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A citromot forró, folyó víz alatt megmossuk-sikáljuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük.

Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot, a babérlevelet, a mézet, a reszelt citromhéjat és a citromlét, ízlés szerint őrölt borsot, összeforraljuk. Beletesszük a haldarabokat, 10 percig fedő alatt főzzük, ha szükséges, csak a végén sózzuk.

Közben 1/2 l vizet felforralunk a leveskockákkal, beleszórjuk a rizst, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben vagy a mikróban 20 percig pároljuk. Kivesszük a sütőből, lazán belekeverjük a vajat.

A rizst előmelegített tálba szedjük, a tetejére rendezzük a haldarabokat, és megöntözzük a paradicsommártással. Tetejét vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Megjegyzés

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 2221 kJ/531 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss