Elkészítés: A halat hagyjuk felengedni, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, besózzuk.
A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A citromot forró, folyó víz alatt megmossuk-sikáljuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük.
Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot, a babérlevelet, a mézet, a reszelt citromhéjat és a citromlét, ízlés szerint őrölt borsot, összeforraljuk. Beletesszük a haldarabokat, 10 percig fedő alatt főzzük, ha szükséges, csak a végén sózzuk.
Közben 1/2 l vizet felforralunk a leveskockákkal, beleszórjuk a rizst, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben vagy a mikróban 20 percig pároljuk. Kivesszük a sütőből, lazán belekeverjük a vajat.
A rizst előmelegített tálba szedjük, a tetejére rendezzük a haldarabokat, és megöntözzük a paradicsommártással. Tetejét vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre