Elkészítés: A halat leöblítjük, az olajbogyókat felszeleteljük. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Az olajbogyót, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a mandulát, a zsemlemorzsát és az olívaolajat összekeverjük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A paradicsomot nagyobb tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük, ráfektetjük a halat, erőteljesen sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a citromlével. A morzsás keveréket szétosztjuk a halon, kissé rányomkodjuk, és a sütőben 20 percig sütjük.
Párolt rizzsel vagy kenyérrel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre