A fazékban lévő csülök főzőlevéhez hozzákeverjük a paradicsomsűrítményt, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és paprikát, fűszerezzük. Lereszeljük a sajtot.
Amikor felforrt a leves, beletesszük a tésztát és a durván aprított petrezselymet. Időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon oda a tészta. 8 perc után elzárjuk a tűzhelyet.Tálaláskor merek a levesből, szórok rá sajtot, díszítem chilivel és petrezselyemmel.
A csülök főzőleve várakozott felhasználásra, ez az olasz ízvilágú, kellemesen csípős leves lett belőle. Szerettem volna friss bazsalikomot is tenni bele, de sajnos a gondos locsolás ellenére is lelombozódott, s a nejem kidobta, cseréppel együtt. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!