A padlizsánokat megszurkáljuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd olívaolajjal vékonyan meglocsoljuk őket, és egy kevés sóval meghintjük.
A paprikákat és a tetejükön keresztbe bemetszett paradicsomokat egy másik tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és megsózzuk.
A zöldségeket 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük - a padlizsánnak picivel több idő kell. Hagyjuk őket kihűlni, majd eltávolítjuk a héjukat. A padlizsán húsából kinyomkodjuk a folyadékot is.
Az így előkészített zöldségeket egy aprítógépbe tesszük és leturmixoljuk. Egy nagyobb tálba átöntjük, és hozzákeverjük a nagyon finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet, ecetet, 2 ek olívaolajat, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Hűtőbe tesszük, és hidegen, aprított petrezselyemmel megszórva, pirítósra halmozva kínáljuk.
NÉZZÉTEK MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MEDITERRÁN PADLIZSÁNKRÉM