Papírtörlővel megszárítjuk a lábszárszeleteket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk azokat. Egy konyhai kötözővel érdemes átkötni a húst, hogy ne essen szét, mivel a végeredmény rettentő omlós lesz.
Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, ezután egy tűzálló tálba helyezzük a húsokat, a narancs és a citrom héját vékony csíkokra vágjuk, a hús mellé rakjuk, és a levüket kifacsarjuk a húsra. A hagymát vékony karikákra vágjuk, két paradicsomot összeturmixolunk és az előbbiekhez adjuk. A tárkonyt, a fokhagymát, a babérlevelet ízesítésként a hús mellé tesszük. Végül fehérborral és alaplével felöntjük az egészet és közepes fokozaton kb. 1 óra 15 percet sütjük.
MI AZ OSSOBUCO? Olasz eredetű étel a lombard Milánó térségéből. A szó jelentése "lyukas csont". Valójában csontos borjúlábszár karikák (3-4 cm vastag keresztben átvágva), melyben ott lapul az ízletes velő. Hagyományos elkészítési módja ún. alla gremolata, vagyis paradicsom nélkül finomra vágott fokhagymával és reszelt citromhéjjal. - BoldogAgi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!