Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán omlett II.

30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A petrezselymet, a fokhagymát, a bazsalikomot aprítom, a sonkát és a paradicsomot kockára, a hagymákat és paprikákat karikára, az olívabogyókat és a mozzarellát félbevágom.

Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem előbb a sonkát és a hagymákat, majd ráteszem a többi zöldségeket is, valamint kakukkfüvet és rozmaringágat, fűszerezem. Kiveszem, félreteszem.

Amíg a töltelék sül, lereszelem a sajtot, felverem a 2 tojást, öntök bele tejet, sózom, borsozom, vágok bele petrezselymet, összekeverem.

A serpenyőben megsütöm a tojást, majd rápakolom a tölteléket és a sajtokat. Díszítem egy szelet paradicsommal, zöldfűszerrel.

Megjegyzés

Eredetileg félbe akartam hajtani az omlettet, de olyan bőségesre sikeredett a töltelék, hogy a tojáslepényt teljesen befedte, méghozzá vastagon. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss