Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán (mozzarellával töltött) csirkebatyuk

120 perc
rafinált
8 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, besózzuk, majd bedörzsöljük olívaolajjal, oregánóval, borssal és bazsalikommal. (én grillfűszert is jócskán nyomtam rá). A cukkiniket és a paradicsomokat megmossuk, lecsepegtetjük, és felkarikázzuk. A mozzarellát is felkarikázzuk, majd elkezdjük vele megtölteni a húst. Minden csirkemellet rézsút bavagdalunk (3-4 vágás mutat jól), és a résekbe egy-egy szelet mozzarellát teszünk. Ha minden húst megtöltöttük, nekiállunk elkészíteni a batyukat. Négyzet alakú ezüstpapírokat tépkedünk, amelyeket vékonyan megkenünk. Megfűszerezzük, megsózzuk a zöldségeket, majd rájuk pakoljuk a mozzarellával töltött csirkemelleket. Az ezüstpapír széleit felhatjuk, és jól bebugyoláljuk a húsokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a húscsomagokat, a korábban elkészített hagymacsomagokkal együtt. Kb. 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük az egészet. (Célszerű tálalás előtt kikészíteni a tűzhely mellé egy jénait, mert a zöldségekből sok lé fog kifolyni. Szedjük ki a csomagokat a tepsiből, és külön tálon tálaljuk!)
Párolt zöldségekkel (pl. cukkíni, padlizsán), fóliában sült, kolbásszal töltött hagymával és főtt tésztával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek