Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán marharagu

> 90 perc
egyszerű
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg marhalábszár
  • 3 fej hagyma
  • 5 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 4 db paradicsom
  • 3 db színes kaliforniai paprika
  • 1 csokor vegyes zöld fűszer (oregánó, borsfű, lestyán, petrezselyem, rozmaring)
  • 1 dl fehérbor
  • 5 dkg fekete magozott olajbogyó
  • bors

Elkészítés

  1. Az olajat a bográcsba öntjük, és felforrósítjuk. Üvegesre pároljuk rajta a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Addig pirítjuk, amíg kifehéredik, majd hozzáadjuk a bort, és lefedjük. 1,5-2 óra alatt puhára főzzük. 1 óra elteltével hozzáadjuk a csokorba kötött zöld fűszereket, a felkarikázott répát és a felaprított fokhagymát.
  2. Sóval és borssal ízesítjük. A maradék zöldséget feldaraboljuk, és 15-20 perccel a főzési idő vége előtt az olajbogyóval együtt a húshoz keverjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss