1 csokor vegyes zöld fűszer (oregánó, borsfű, lestyán, petrezselyem, rozmaring)
1 dl fehérbor
5 dkg fekete magozott olajbogyó
só
bors
Elkészítés
Az olajat a bográcsba öntjük, és felforrósítjuk. Üvegesre pároljuk rajta a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Addig pirítjuk, amíg kifehéredik, majd hozzáadjuk a bort, és lefedjük. 1,5-2 óra alatt puhára főzzük. 1 óra elteltével hozzáadjuk a csokorba kötött zöld fűszereket, a felkarikázott répát és a felaprított fokhagymát.
Sóval és borssal ízesítjük. A maradék zöldséget feldaraboljuk, és 15-20 perccel a főzési idő vége előtt az olajbogyóval együtt a húshoz keverjük. Friss kenyérrel tálaljuk.