Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán húsgombócok csavart makarónival

75 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A gombóchoz:
  • 50 dkg darált hús (sertés vagy bárány)
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 ek bazsalikom (friss, aprított)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk majoranna vagy oregánó (friss, aprított)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A szószhoz:
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 ek liszt
  • A körethez:
  • 5 dkg száras kapribogyó
  • 1 tk mézes mustár
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • 40 dkg csavart makaróni

Elkészítés

  1. A darált húshoz adjuk a fűszereket és a meghámozott és lereszelt hagymát, majd jól összedolgozzuk a tojással. Lisztbe forgatjuk, apró gombócokat formázunk belőle, majd egy serpenyőben, felforrósított vajon átsütjük őket. Fehérborral felöntjük, a citrommal és a mustárral ízesítjük.
  2. Lefedve puhára főzzük úgy, hogy közben pótoljuk az elfőtt levet, ha szükséges. 30 perc után a kapribogyót is hozzáadjuk, majd forrón tálaljuk az időközben al dentére főzött csavart makarónival. A tetejét frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

 

Megjegyzés

Olaszországból hazatérve nagyon átitatott a mediterrán konyha ízeinek világa. igazából nem is volt nagyon időnk kóstolgatni a specialitásokat, mivel nagyon sűrű programot kellett 6 nap alatt megtenni. Azért átéltem egy keveset a Déliek ízvilágából, de a Hotelek szakácsai valahogy nem azokat az ízeket hozták ki a tányéron, amit én elképzeltem. Így kénytelen vagyok magamnak elképzelni, és elkészíteni, mediterrán ételeket. A hazai mindíg jobb. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss