Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán életérzés a tányéron: így készül a házi sült paradicsom

default user icon
MME
Habár vége a nyárnak, egy kis napfényre és tengerparti szellőre nem lehet és nem is szabad nemet mondani! A házilag villámgyorsan elkészíthető sült paradicsom visszarepít bennünket a nyári szabadság idejére.

A legegyszerűbb fogások néha a legjobbak. A házi sült paradicsomhoz alig pár dolog kell, ráadásul villámgyorsan elkészíthető és sokféleképpen felhasználható. A sült paradicsom kerülhet pirítósra, kínálhatjuk sajtok és sült húsok mellé köretként, de beletehetjük akár a készülő fogásokba is, hogy még paradicsomosabb, olaszosabb legyen a végeredmény. Videón mutatjuk, hogyan készül a sült paradicsom!

ÍGY KÉSZÜL A SÜLT PARADICSOM >>> 

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1/2 kg koktélparadicsom
  • Bors
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. rozmaring
  • 3 tk. kakukkfű
  • 10-12 levél bazsalikom

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, erre rakjuk a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomok közé rakjuk a héjas fokhagymagerezdeket. Ezek sütés közben kellemesen aromásítják majd a paradicsomot, sütés után kinyomkodjuk a héjából, kellemes édeskés, krémes állagú lesz.
  3. A paradicsomokat fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel, az egészet kicsit összefogatjuk, majd az előmelegített sütőbe rakjuk 30-35 percre, amíg a paradicsom héja enyhén megsül, és a húsa kissé összeesik.
  4. Az elkészült paradicsomokra friss bazsalikomleveleket tépkedünk, és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A sült paradicsomot tehetjük pirítósra, kínálhatjuk húsok mellé. de hozzáadhatjuk készülő fogásokhoz is.


Ennek az egyszerű, friss és üde mediterrán fogásnak rengeteg felhasználási formája létezik, fogyaszthatjuk simán pirítóssal, pár szelet mozzarellával, rakhatjuk tésztára, adhatjuk húsok mellé, önálló, vagy kiegészítő köretnek, salátába tehetjük, vagy balzsamecettel önálló sült paradicsomsalátaként is kínálhatjuk, tehetjük pizzára feltétként, olajjal leöntve üvegekbe rakva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss