hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A sárgadinnyét félbevágom, a közepét kikaparom. A görögdinnyéből a magokat eltávolítom. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájok a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágom.

Egy tányérra fektetem a salátaleveleket, sózom, borsozom. Meglocsolom citromlével, olívaolajjal. Ráfektetem a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakolom a dinnyegolyókat, kagylókat és rákot. Teszek a salátalevelekre is.

A dinnyesalátára ráöntöm a rumot. Beteszem a hűtőbe. Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) felszeletelem, megpirítom, s megvajazom.

Megjegyzés

Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalánszószos kagyló, az apró folyami rák a görög és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek