Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán csirkés szélesmetélt

11 szavazat
35 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A mediterrán csirkés szélesmetélthez először elkészítjük a tésztát a főzési útmutató szerint. Lecsepgetjük, félretesszük.
  2. 2 kanál olívaolajba beleaprítunk egy gerezd fokhagymát, kevés bazsalikomot és az ujjnyi vastag csíkokra vágott csirkemell filét beletesszük. Néhány órán át pácoljuk. 
  3. Serpenyőben a maradék olívaolajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát és a 2 gerezd szeletelt fokhagymát. A pácolt csirkemell csíkokat hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, 5-6 percig pirítjuk, majd beletesszük a szeletelt gombát, az olajbogyót, a csíkokra vágott, szárított paradicsomot és a gyöngyhagymát. A ragut felöntjük a fehérborral és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. Mikor elkészült, a vaj hozzáadásával selymesítjük a ragut és megszórjuk friss bazsalikommal. A kész ragut a kifőtt tésztával tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss