Elkészítés: A csirkemellet sós vízben, kevés szemes borssal megfőzzük. A léből a ragu főzéséhez is használhatunk, de levest is készíthetünk belőle.
A hozzávalókat feldaraboljuk. A répát karikára, a hagymát szeletekre, a paprikát csíkokra, az olajbogyót félbe, a gombát szép szeletekre vágjuk. A paradicsomot néhány percre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk.
Forró serpenyőben, olívaolajon a sárgarépát, a hagymát, a szétnyomott fokhagymát és a szardellát, a hámozott paradicsomot szétnyomkodva megpároljuk. A csirke alapléből öntünk rá, de ezt vízzel is helyettesíthetjük.
15 perc párolás után beletesszük az olajbogyót, a csíkozott színes paprikát, az aszalt paradicsomot, kevés balzsamecetet, frissen őrölt borsot, a sűrített paradicsomot, a tépkedett vagy nagyobbra szelt zöldfűszereket, a szeletelt gombát és a csíkokra vágott almát is. Rövid párolás után kerül hozzá a csíkokra vágott, előfőtt csirkemell is.
Olaszos tésztán tálaljuk. Parmezánt vagy mozzarellát is tehetünk rá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre