Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán rakott csirkemell hercegnőburgonyával

60 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A mediterrán csirkemellhez:
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 3 ek olasz fűszerkeverék (só, bors, hagymapor, fokhagymapor, oregáno, bazsalikom, rozmaring)
  • 5 db paradicsom
  • 30 dkg mozzarella
  • 1 db cukkini
  • 5 dkg feta sajt
  • 1/2 marék olívabogyó
  • 1 marék színes koktélparadicsom
  • 10 db friss bazsalikomlevél
  • 5 ek extra szűz olívaolaj
  • A hercegnőburgonyához:
  • 1/2 kg burgonya
  • 1 ek vaj
  • 1 db tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • A mojitohoz:
  • 1 db lime
  • 5 db bazsalikomlevél
  • 5 db mentalevél
  • ribizli
  • 1 tk cukorszirup
  • 5 cl fehér rum
  • szódavíz
  • jég

Elkészítés

  1. A csirkemelleket ujjnyi vasatag szeletekre vágva, néhány órára bepácoljuk egy kis olívaolajjal, és a saját készítésű, olaszos fűszerkeverékkel.
  2. Egy kevés olívaolajon, hirtelen sütve megpirítjuk a csirkemellszeleteket, és egy nagy jénaiban egymás mellé fektetjük őket.
  3. A paradicsomot, cukkinit és mozzarellát felszeleteljük, és sorban rétegezve a csirkemellre rendezzük őket, majd megszórjuk a félbevágott olívabogyókkal. 200 fokon kb. 20-30 percig sütjük, majd a sütőből kivéve megszórjuk friss bazsalikomlevéllel, félbevágott színes koktélparadicsommal és morzsolt feta sajttal.
  4. A hercegnőburgonyához a főtt burgonyát, a tojást és a fűszereket összekeverjük, majd nyomózsákból csinos hamokat rendezünk egy sütőpapírral borított sütőlemezre, majd kb. 20 perc alatt 200fokon megsütjük.
  5. A bazsalikomlevelet, a mentalevelet, ribizlit és a lime-ot összezúzzuk a pohárban, majd megtöltjük jéggel, végül felöntjük a cukorsziruppal, a rummal és a szódavízzel. 

 

Megjegyzés

Egyik kedvenc könnyű nyári ételem, a bazsalikomos mojito pedig a legjobb párosítás mellé! :) - SzabiSzusi

Ezek is érdekelhetnek

Friss