3 ek olasz fűszerkeverék (só, bors, hagymapor, fokhagymapor, oregáno, bazsalikom, rozmaring)
5 db paradicsom
30 dkg mozzarella
1 db cukkini
5 dkg feta sajt
1/2 marék olívabogyó
1 marék színes koktélparadicsom
10 db friss bazsalikomlevél
5 ek extra szűz olívaolaj
A hercegnőburgonyához:
1/2 kg burgonya
1 ek vaj
1 db tojás
só
bors
szerecsendió
A mojitohoz:
1 db lime
5 db bazsalikomlevél
5 db mentalevél
ribizli
1 tk cukorszirup
5 cl fehér rum
szódavíz
jég
Elkészítés
A csirkemelleket ujjnyi vasatag szeletekre vágva, néhány órára bepácoljuk egy kis olívaolajjal, és a saját készítésű, olaszos fűszerkeverékkel.
Egy kevés olívaolajon, hirtelen sütve megpirítjuk a csirkemellszeleteket, és egy nagy jénaiban egymás mellé fektetjük őket.
A paradicsomot, cukkinit és mozzarellát felszeleteljük, és sorban rétegezve a csirkemellre rendezzük őket, majd megszórjuk a félbevágott olívabogyókkal. 200 fokon kb. 20-30 percig sütjük, majd a sütőből kivéve megszórjuk friss bazsalikomlevéllel, félbevágott színes koktélparadicsommal és morzsolt feta sajttal.
A hercegnőburgonyához a főtt burgonyát, a tojást és a fűszereket összekeverjük, majd nyomózsákból csinos hamokat rendezünk egy sütőpapírral borított sütőlemezre, majd kb. 20 perc alatt 200fokon megsütjük.
A bazsalikomlevelet, a mentalevelet, ribizlit és a lime-ot összezúzzuk a pohárban, majd megtöltjük jéggel, végül felöntjük a cukorsziruppal, a rummal és a szódavízzel.