Elkészítés: A csirkemellszeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, megforgatom a lisztben, és olívaolajon mindkét oldalát (hirtelen) átsütöm, majd félreteszem a húst.
A megmaradt olajban megpirítom a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd visszateszem a húst, meghintem az apróra vágott friss fűszernövényekkel, pár percig párolom. Hozzáadom a rókagombát (egészben), a félbevágott paradicsomokat és az olajbogyót. Felöntöm 2 dl vízzel, megborsozom, majd kb. 25 percig, lassú lángon párolom, majd leveszem a tűzről.
A mascarponét kikeverem a tejszínnel és a parmezánnal, és miután hűlt kicsit az étel, lassan hozzáadom a mascarponés habarást. Alacsony lángon 10 perc alatt készre főzöm.
Tésztával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre