Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mediterrán burgonyasaláta tonhallal

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg kifliburgonya vagy más fajta, ami nem fő szét
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 10-12 bazsalikomlevél
  • 4-5 szál friss oreganó vagy majoránna
  • 10 dkg kovászos vagy ecetes uborka
  • 1 doboz olajos tonhal (kb. 150 g)
  • 15 szem fekete olajbogyó
  • őrölt bors
  • Az öntethez:
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál borecet
  • 1/2 citrom leve
  • porcukor
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát sós, babérleveles vízben héjában megfőzzük.

A hagymát kevés zöldjével felkarikázzuk, a paprikát kicsumázzuk, kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk.

A bazsalikomot és az oreganót leöblítjük, néhány szál kivételével felaprítjuk. Az uborkát karikákra szeljük, a tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük.

Az öntethez mélyebb salátástálba öntjük a fehérbort, hozzáadjuk a borecetet, a citromlét, a porcukrot és a sót. Hozzácsepegtetjük-öntjük az olívaolajat (vagy a hal olaját), végül frissen őrölt borssal illatosítjuk.

A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, hűlni hagyjuk, majd belekarikázzuk az öntetbe. Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, az uborkát, a tonhalat, az olívabogyót, a bazsalikomot és az oreganót, majd tálalásig legalább 1 órát érleljük.

Tálaláskor keverünk rajta egyet, tálba terítjük, és a félretett fűszerlevélkékkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss