Így tisztítsd vegyszerek nélkül a medence vizét!

Gondoltad volna, hogy a kerti medence vizét vegyszerek használata nélkül is könnyedén megtisztíthatod? Az alábbiakban három olyan bevált módszert ajánlunk, amelyek segítségével garantáltan tiszta lesz a víz, és kezdődhet a hűsítő lubickolás.

Érdemes tudni, hogy a medence vize a túl magas (lúgos) vagy a túl alacsony pH-érték (savas) miatt lesz zöld. A megfelelő pH-értéknek 6,8 és 7,6 között kell lennie, de az a legideálisabb, ha ez a szám pont 7.

Irritálhatja a bőrt

Mielőtt rátérnénk a vegyszermentes módszerekre, érdemes tudni, hogy a klórral történő fertőtlenítés azért nem ajánlott, mert egyrészt nagyon óvatosnak kell lenni az adagolással, másrészt pedig irritálhatja a bőrt, sőt akár allergiás reakciókat is okozhat.

Jól jön egy kis vitamin

Talán meglepő lehet, de a C-vitamin az egyik, amely tökéletesen megtisztítja a medence vizét. Ehhez csupán annyi a dolgod, hogy 200 g C-vitamin port öntesz a vízbe, jól megkevered, és hamarosan látni fogod az eredményt.

Tegyél sót a vízbe!

Egy másik hatásos tisztítási módszer a tengeri só használata. Érdemes tudni, hogy ez egy olyan természetes fertőtlenítőszer, amely egyáltalán nincs negatív hatással a bőrre és a szemre. A só ajánlott adagja 3 kilogramm köbméterenként.

Próbáld ki a kékpalát!

A kékpala is hatékony fertőtlenítő, és jóval kevesebb kell belőle, mint a tengeri sóból: köbméterenként mindössze 5 grammra lesz szükséged. Mielőtt a medencébe tennéd, fel kell oldani egy vödörnyi vízben. Ezután öntsd az oldatot a vízbe, kapcsold be a medenceszűrőt, és nézd meg, hogy 24 óra múlva milyen tökéletes lesz a végeredmény.

(Forrás: Krische)

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss