Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolatorta

rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • Piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 2 ek. liszt
  • 1 púpos ek. kakaópor
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg rumba áztatott, lecsepegtetett mazsola
  • 1 mk. sütőpor
  • Krémhez
  • 25 dkg vaj, vagy margarin
  • 35 dkg porcukor
  • 5 dkg kakaópor, 1 vaníliás cukor
  • 1/2 cs. csokipudingpor, 2 dl tej

Elkészítés

  1. A hozzávalókból egy kerek, kakaós piskótát sütök. Az egész tojásokat felverem géppel, majd amikor már jó kemény óvatosan beleforgatom a sütőporral, kakaóporral és darált dióval elkevert lisztet. Ezután a mazsolát is belekeverem, majd a sütőpapírral bélelt tortaformába simítom a masszát, közepes hőmérsékleten sütöm, kb. 30-35 perc alatt sül meg. Kihűlés után kettévágom és megtöltöm a kakaós krémmel, tetejét díszítem a krémből kivett és még 2 kk. kakaóporral elkevert krémmel és pár szem rumba áztatott mazsolával. Krém: A vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból, vaníliás cukorból főzött, kihűlt, sűrű pudingot, majd belekeverem a kakaóport is, jól kihabosítom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss