Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-túrós kalács

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A mazsolát megmossuk, beáztatjuk a fehérborba. A kandírozott narancshéjat apróra vágjuk. Egy tortaformát vagy sütőtepsit sütőpapírral kibélelünk.

2. A túrót, a tejet, az olajat, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd a felét a túrós masszához adjuk, elkeverjük. A maradékot sima felületű asztalra vagy gyúródeszkára szórjuk, és a közepére tesszük a tésztát. Hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, a kandírozott narancshéjat és a mandulát, és kézzel összedolgozzuk.

3. Ha szép egynemű már, elfelezzük, és 2 rudat formázunk belőle. A két rudat összesodorjuk, karikát formázunk belőle, majd beletesszük a tortaformába, vagy átemeljük a tepsire.

4. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.

5. A baracklekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, és egyenletesen bekenjük vele a kalács tetejét, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss