Elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzákeverjük a sót és a túrót. Belerakjuk a búzadarát és a mazsolát. Jól elkeverjük.
Sós vizet forralunk egy nagy lábosban. A gombócokat evõkanállal a vízbe tesszük. Ha feljöttek a víz tetejére, még 12 percig fõzzük.
Egy csészealjat lefordítva egy tálba teszünk. Szitával kivesszük a gombócokat, lecsöpögtetjük és a tálba tesszük. A maradék viz a csészealj alá folyik és nem puhítja meg a gombócokat.
Vajban zsemlemorzsát pirítunk és rászórjuk a túrógombócokra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre