Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-sörös csirke

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A csirkét mossuk és tisztítsuk, majd papírtörlővel szárítsuk meg. Daraboljuk fel, és forró zsírban a húsok minden oldalát süssük meg.

A megtisztított hagymát vágjuk apróra, adjuk a húshoz, sózzuk és borsozzuk meg, majd süssük aranysárgára.

Öntsük a hús alá a sört és egy kevés csirkelevest, adjuk hozzá a mazsolát, majd pároljuk puhára.

A rizsszemeket mossuk meg, és forró olajban kissé pirítsuk át. Öntsük rá a maradék csirkelevest is, majd fedő alatt pároljuk puhára. Tegyük ki egy tálra, helyezzük rá a sörös csirkét, öntsük le a húslével, végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

A rizshez adhatsz egy kis zöldborsót is. A fogáshoz nagyon jól illik a paradicsomsaláta. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss