Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás rizskoch szilvalekvárral és brandyvel

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát beáztatom a brandybe. A tejet felforralom a vízzel együtt, beleteszem a rizst és a mazsolát, megsózom, megfőzöm.

A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal kikeverem, a fehérjét habbá verem.

Amikor megfőtt a rizs, hozzáadom a vajat, a tojássárgáját, majd hozzákeverem a felvert tojásfehérjét.

Kivajazott tepsibe öntöm a masszát (aki akarja, szórhat rá zsemlemorzsát), és aranybarnára sütöm.

Tálaláskor teszek rá szilvalekvárt, barna és fehér cukor keveréket, s meglocsolom brandyvel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss