Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás rizskoch sárgabaracklekvárral

75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát beáztatom a rumba.

A rizst a tejjel, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a mazsolával és a vaníliás cukorral felteszem alacsony fokozaton főni.

Közben kikeverem a tojások sárgáját egy kis cukorral, és amikor már megfőtt a rizs, hozzákeverem a rizses masszához.

A tojások fehérjéből kemény habot verek, és óvatosan hozzáforgatom a többi hozzávalóhoz. A masszát beleöntöm egy kicsi tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütöm.

Mikor kihűlt, kiveszem a formából, felszeletelem, és baracklekvárral tálalom.

Megjegyzés

Egy kicsit macerás, de megéri, mert az eredmény egy nagyon finom rizskoch lesz. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss