Elkészítés: A tejet a cukor felével felforraljuk, és a tésztát beleszórjuk. Néhány percig főzzük, majd a tűzről
lehúzzuk és lefedjük, hogy a tészta az összes tejet beszívhassa.
A tojások sárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral meg a puha margarinnal kikeverjük, és az előzetesen rumba áztatott mazsolát, valamint a darált diót, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. Ezt követően a tésztával összekeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérje 2/3-át is beleforgatjuk.
A tésztás masszát kikent tűzálló tálba töltjük, majd a félretett tojáshabot rásimítjuk. Végül vízzel félig telt tepsibe állítjuk, azután előmelegített sütőbe toljuk, és nagy lánggal 30-40 percig sütjük.
Vaníliamártással meg őszibarackbefőttel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre