Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás metélt

MME MME
45 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet a cukor felével felforraljuk, és a tésztát beleszórjuk. Néhány percig főzzük, majd a tűzről
lehúzzuk és lefedjük, hogy a tészta az összes tejet beszívhassa.

A tojások sárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral meg a puha margarinnal kikeverjük, és az előzetesen rumba áztatott mazsolát, valamint a darált diót, a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. Ezt követően a tésztával összekeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérje 2/3-át is beleforgatjuk.

A tésztás masszát kikent tűzálló tálba töltjük, majd a félretett tojáshabot rásimítjuk. Végül vízzel félig telt tepsibe állítjuk, azután előmelegített sütőbe toljuk, és nagy lánggal 30-40 percig sütjük.

Vaníliamártással meg őszibarackbefőttel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Ö.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss