Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás kevert sütemény

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mazsolás kevert sütemény elkészítéséhez a vajat a vízzel feltesszük egy lábasban a tűzhelyre, és összeforraljuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd ráöntjük a forró, vajas vizet, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Jól összekeverjük, aztán egyenként a tojásokat is a masszába keverjük. Végül beleszórjuk a mazsolát és belereszeljük a citromhéjat.
  4. A masszát ezután egy kivajazott, kizsírozott őzgerincformába simítjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  5. Amikor elkészült, kiborítjuk egy tálcára, kihűtjük, majd megszórjuk vaníliás porcukorral, és felszeletelve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss