hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-habos borleves

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A bort, a vizet és a fűszereket feltesszük főni. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk. 10 perc főzés után kifőzzük a felvert habot a borban (mint a madártejnél), majd tányérra szedjük, és tálalásig félretesszük. A levet szűrőn átszűrjük, hozzáadjuk a mazsolát, majd visszatesszük a tűzre. A tojások sárgáját a cukorral simára keverjük, majd a levesbe csorgatjuk. Pár pecig főzzük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és jól kiforraljuk, de főzni már nem szabad. Tálaláskor a habot a tetejére helyezzük.

Megjegyzés

Tálaláskor szőlőszemet is tehetünk bele. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss