Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás aranygaluska

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • csipet só
  • tej
  • A töltelékhez:
  • kb. 20 dkg margarin
  • 20 dkg darált dió
  • ízlés szerint porcukor
  • mazsola

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból langyos tejjel - kb. 2,5-3 dl - lágyabb tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.

Kikent tepsibe vagy tortaformába kiszaggatunk egy sornyi tésztát (én olvasztott margarinba mártott kanállal szoktam). Minden réteget megszórunk mazsolával,és a cukorral kikevert darált dióval. A tetejét meglocsoljuk a maradék margarinnal, és a 2 tojás cukorral felvert fehérjéjével megkenjük.

A sütőbe toljuk a tepsit, amit ekkor gyújtunk be, hogy melegedés közben is keljen a tészta. Ha a sütő átforrósodott, takarékra állítjuk.
Vaníliasodóval tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss