Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-almás rétes

90 perc
bonyolult
megfizethető
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A lisztet tálba szitáljuk és összedolgozzuk a sóval, a tojással, az olívaolajjal, a borecettel és 4-5 ek vízzel. Ha már nem ragad a tészta, folpakba csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

2.

Robotgéppel morzsásra daráljunk a toastkenyeret, majd vajon aranybarnára pirítjuk. Adjunk hozzá 3 ek cukrot, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve melegítsük, amíg a cukor el nem olvad, majd tegyük félre.

3.

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. Meglocsoljuk a citromlével és a rummal. Hozzákeverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat és a mazsolát.

4.

A tésztát 2 részre osztjuk, és lisztezett felületen nagyon vékony lapokká nyújtjuk. A belisztezett konyharuhára helyezzük őket, és a segítségével addig nyújtjuk, amíg a tészta szinte átlátszó nem lesz.

5.

A vajat megolvasszuk, megkenjük vele a lapokat, majd rájuk szórjuk a cukros morzsát. Az almás tölteléket elosszuk rajtuk, majd óvatosan feltekerjük őket. A tekercsek végét megkenjük a tojásfehérjével, és finoman összenyomjuk, hogy ne tudjon kifolyni a töltelék.

6.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és óvatosan belehelyezzük a két rétesrudat. A tetejüket megkenjük 1-1 ek olvasztott vajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

SÜTŐTÖKÖS-MÁKOS LUSTA ASSZONY RÉTES >>> 

ALMÁS RÉTES EGYSZERŰEN, LEVELES TÉSZTÁBÓL >>> 

11 POFONEGYSZERŰ, MÉGIS LÁTVÁNYOS DESSZERT, AMIVEL GARANTÁLT A SIKER >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss