hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás-almás kalács

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

A felszeletelt almát egy tálba tesszük, mézet, nyírfacukrot, fahéjat szórunk rá, és hagyjuk békében levet ereszteni.

A liszteket összekeverjük, és úgy a felét egy külön tálba tesszük. A másik felébe belekeverjük a sót, a darált mazsolát és a xylitolt majd élesztőt szórunk a közepébe, arra ráöntjük a mézet, valamint egy fél pohár langyos tejet. Kicsit összekeverjük az ujjunkkal, majd hagyjuk, hogy felfusson az élesztő.

Ha felfutott, ráöntünk még 1,5 dl langyos tejet, összekeverjük az egészet, letakarjuk, és várjuk, hogy megkeljen. Ha megvan, beledolgozzuk a félretett lisztet, a tojásokat, vajat, jól kidagasztjuk. Ha netán kell még tej, teszünk. Megint letakarjuk, hagyjuk kelni.

Amikor kész, kétfelé vesszük a tésztát. Az egyik felét a sütőpapíros tepsi aljára nyújtjuk.
Az almát leszűrjük - a levét igyuk meg: minden egészséges, ami benne van, a fahéjtól sem kell idegenkedni, nagyon jót tesz az emésztésnek, és sok másnak is.

A tésztára rászórunk két evőkanál zabpelyhet, és úgy helyezzük el rajta az almaszeleteket. Azután megint jöhet két evőkanál zab és a maradék tészta a tetejére. Így, a tepsiben is hagyjuk kelni egy ideig (kb. 15 perc), majd 200 fokon sütjük úgy fél óráig, esetleg 40 percig (tűpróbával ellenőrizzük!).

Megjegyzés

Recept és fotó: Rachel és a csokigyár blog - MME

Ezek is érdekelhetnek