Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsola-leves

MME MME
1 3.2/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A mazsolát este jól megmossuk, majd beáztatjuk éjszakára.
Elkészítés: A csirkeaprólékot megtisztítjuk, megmossuk. A mazsolát egy fazék vízzel odatesszük főni. A vízbe teszünk ízlés szerint sót, cukrot, fahéjat, szegfüszeget (mint a gyümölcslevesnél). Mikor a mazsola szépen megduzzadt és megpuhult, hozzátesszük a megmosott csirkemájat és szivet. Lehet bele csirkemell darabokat is tenni, attól csak finomabb lesz. Együtt főzzük, amig a szív megpuhul (nem kell sok idő hozzá), majd tejfölös habarást készítünk úgy, hogy a lisztet a tejfölbe keverjük. Behabarjuk, összeforraljuk és már készen is van.

Megjegyzés

Lehet bele tenni a mazsolán kívül egrest, kivit vagy bármilyen gyümölcsöt. Elsőre furán hangzott, de a párom édesanyja gyakran készíti. Nem tudom, hogy debreceni étel-e, de én ott ettem először és nagy kedvencem lett. Az íze olyan jellegű, mint a főtthús gyümölcsmártással. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss