Előkészítés: A mazsolát este jól megmossuk, majd beáztatjuk éjszakára.
Elkészítés: A csirkeaprólékot megtisztítjuk, megmossuk. A mazsolát egy fazék vízzel odatesszük főni. A vízbe teszünk ízlés szerint sót, cukrot, fahéjat, szegfüszeget (mint a gyümölcslevesnél). Mikor a mazsola szépen megduzzadt és megpuhult, hozzátesszük a megmosott csirkemájat és szivet. Lehet bele csirkemell darabokat is tenni, attól csak finomabb lesz. Együtt főzzük, amig a szív megpuhul (nem kell sok idő hozzá), majd tejfölös habarást készítünk úgy, hogy a lisztet a tejfölbe keverjük. Behabarjuk, összeforraljuk és már készen is van.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre