Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mázas karaj tejszínes raguval

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg hosszúkaraj egyben, csont nélkül
  • bors
  • ételízesítő
  • baracklekvár
  • A mártáshoz:
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél deci étolaj
  • 10 dkg szeletelt gomba
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A húst sózom, borsozom, ételizésítővel beszórom. A sütőedénybe teszek 1 dl vizet, a húst beleteszem, lefóliázom, és 200 fokon 40-45 percig sütöm. Amikor megsült, rögtön lekenem vékonyan sárgabaracklekvárral.

Közben a mártáshoz a sárgarépát karikára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm. Kevés olajon megdinsztelem a felszeletelt vöröshagymát, hozáadom a szeletelt gombát. Ezzel kb. 2 percig párolom, 2 kanál liszttel meghintem, 1 deci vízzel és 2 deci tejszínnel felengedem, majd belekeverem a sárgarépát, összeforralom.

A tejszínes ragut a hús köré teszem, rizzsel, burgonyával tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss