Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mátrai vaddisznótokány kapros túrógombóccal

MME MME
90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Zsíron a csíkokra vágott szalonnát kissé kisütjük, a hozzátett hagymával és a vadhúscsíkokkal megpároljuk, zsírjára sütjük, fűszerpaprikával, lisztel megszórjuk, elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, pároljuk, ha szükséges, folyamatosan adagolunk hozzá kevés vizet.

Mielőtt kész, beletesszük az erdei gombát, és tovább pároljuk. A kukoricát is hozzátesszük, rövid ideig pároljuk, tejföllel, tejszínnel és a kapor felével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel fűszerezzük.

Elkészítjük a kapros túrógombócot: a beáztatott, kinyomkodott zsemlét a túróval, a búzadarával, a kapor másik felével, a vajjal, a tojással jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük. Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük.

A vaddisznótokányt a gombócokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek