Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mátrai tokány kapros túrógombóccal

MME MME
> 90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felforrósított zsíron kissé megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, ezután hozzáadjuk a meghámozott, felaprított hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott húst, és megpároljuk őket. Meghintjük a fűszerpaprikával és a liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük egy kevés vízzel, és majdnem teljesen puhára főzzük a húst.
  2. Beleforgatjuk a gombakeveréket, és tovább főzzük egy kis ideig. Azután hozzákeverjük a leszűrt kukoricát, és még egy kis ideig főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt a tejszínnel együtt, és ízesítjük a felaprított kapor felével, némi sóval, borssal, valamint morzsolt kakukkfűvel.
  3. A zsemlét beáztatjuk egy kevés vízbe, majd miután kinyomkodtuk, összedolgozzuk a kétféle túróval, a búzadarával, a maradék aprított kaporral, a vajjal és a tojással.
  4. Pihentetjük a masszát 30 percig, ezután gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük azokat. Ezekkel körítve tálaljuk a tokányt. Bazsalikomlevelekkel, kaporágakkal és néhány gombával díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss