Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mátrai borzaska

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat megpucolom, és apró lyukú sajtreszelőn lereszelem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítem sóval, borssal majd félreteszem kicsit pihenni, hogy kicsit összeérjen.

A húst megtisztítom, szeletekre vágom, és nem túl vékonyra kiklopfolom. Kicsit megsózok minden szeletet, először lisztben, majd a krumplis masszában jó alaposan megforgatom. Majd serpenyőben közepes lángon olajban megsütöm. Ha szép aranybarna, papírtörlőn lecsöpögtetem.

A húsok tetejét megkenem fokhagymás tejföllel, és megszórom reszelt sajttal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss