Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mátrai borzaska

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, és apró lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítjük sóval, borssal majd félreteszük kicsit pihenni, hogy összeérjen.
  2. A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és nem túl vékonyra kiklopfoljuk. Kicsit megsózunk minden szeletet, először lisztben, majd a krumplis masszában jó alaposan megforgatjuk. Majd serpenyőben, közepes lángon, olajban megsütjük. Ha szép aranybarna, kiszedjük és papírtörlőn lecsöpögtetjük.
  3. A húsok tetejét megkenjük fokhagymás tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal.

RÁNTOTT SERTÉSBORDA ÉS MÁTRAI BORZASKA 

TURBÓZD FEL! ÍGY LESZ ÜTŐS A VASÁRNAPI RÁNTOTT HÚS 

Ezek is érdekelhetnek

Friss