Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mátrai borzaska másképp

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, megsózzuk. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk. A húst a fokhagyma felével együtt a tejbe áztatjuk. Egy órát állni hagyjuk, de ez lehet akár egy egész éjszaka is.
  2. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A húst lecsepegtetjük, majd a tejből a tojással, némi borssal, a reszelt burgonyával és a liszttel sűrű masszát keverünk. (Annyi lisztet tegyünk bele, hogy egy sűrűbb palacsintatészta-állagot kapjunk.) A húst beleforgatjuk egy kevés lisztbe, majd a masszába, és forró, bő olajban kisütjük.
  4. A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott fokhagymával és egy kis sóval. Tálalásnál a fokhagymás tejfölből a húsra teszünk, majd reszelt sajtot szórunk rá.

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! 

BAKONYI, BÁCSKAI ÉS HARCSAPAPRIKÁS - ÍME A 3 KEDVENC MAGYAROS KAJÁNK! 

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: PULYKABRASSÓI, TAVASZIASAN 

Ezek is érdekelhetnek

Friss